Drakula Tour 5 dana autobusom

TEMIŠVAR-SIGIŠOARA-BRAŠOV-SINAJA-BRAN-BUKUREŠT

Polazak po zelji grupe na bazi min 32 putnika

1.dan BEOGRAD-TEMIŠVAR Polazak autobusom za Temišvar 17:30h, parking Sava Centara (savska strana) Vožnja preko Vršca, dolazak u Temišvar oko 22:00h. Večernja šetnja i razgledanje grada sa prelepim trgovima. Nastavak putovanja, noćna vožnja.

2.dan SIGIŠOARA-BRAŠOV-SINAJA Dolazak u Sigišoaru u prepodnevnim satima. Obilazak starog grada koji je autentično očuvan iz perioda 15. veka i kao takav zaštićen od UNESCO-a. Obići ćemo “Drakulinu” rodnu kuću (1431) i dva muzeja posvećena kako njemu tako i životu iz tog perioda (zbirke oružja, satova, nameštaja… prostorija za mučenje…). Oko 14:00h polazak za Brašov, najveći grad Transilvanije. Odmor i šetnja ovim prelepim gradom sa čuvenim trgom, većnicom I “Crnom crkvom”. Polazak za Sinaju, poznati turistički centar. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i šetnju. Večera. Noćenje.

3.dan SINAJA-ZAMAK BRAN-PELIŠOR Doručak, odlazak do zamka Bran u kome je 1462. bio zatvoren Vlad Cepeš (grof Drakula). Obilazak zamka sa lokalnim vodičem. Zamak je sagradjen u 14. veku kao izuzetni fortifikacijski objekat u odbrani od nadiruće turske imperije. Zamak je autentično sačuvan sa zbirkom nameštaja i umetničkih vrednosti iz tog perioda. Polazak za Sinaju i poseta istoimenog manastira iz 17. veka. Poseta nekadašnje letnje rezidencije kraljevske porodice. U 19. veku je tu kralj Karol I sagradio čuveni zamak – “Peleš“. Obilazak zamka Pelišor. Slobodno vreme na Sinaji za šetnju i odmor. Večera. Noćenje.

4.dan SINAJA-BUKUREŠT Doručak, napuštanje hotela. Odlazak do jezera Snagov. Plovidba brodom do ostrva, na kojem je podignut istoimeni manastir. Poseta Drakulinom grobu u manastiru. Polazak za Bukurešt. glavni grad Rumunije, poznat i kao “Mali Pariz”. Panoramsko razgledanje grada. Trgovi Romana i Viktorija, stara sudnica, Patrijaršija, Parlamentska Palata, nakon “Pentagona” najveća zgrada na svetu, Univerzitetska palata, Trijumfalna kapija, Rumunski Atenasum.. Slobodno vreme u centru grada za šetnju, individualno razgledanje i posetu nekog od poznatih nacionalnih restorana. Uveče polazak za Beograd. Noćnja vožnja preko Krajove i Turnu Severina.

5.dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima na mesto polaska. (Kraj usluga)

CENA ARANZMANA: 60 EUR + 4500 DIN

Aranžman sadrži: prevoz udobnim turističkim autobusom (klima/video), smeštaj na Sinaji u hotelu Sinaja sa 2* u centru mesta u dvo i trokrevetnim sobama (svaka soba tuš/wc) na bazi 2 polupansiona (doručak-švedski sto, večera-meni), razgledanje Sigišoare, Brašova, Bukurešta, Manastira Sinaja kao i zamkova Bran i Peleš uz pratnju stručnog vodiča, sve ulaznice predviđene programom, kao i vožnja brodićem na jezeru Snagov, troškovi organizacije putovanja .

AranŽman ne sadrŽi: individualne troškove i ne navedene ulaznice, fakultativne programe.

Doplata za 1/1 sobu- 20 eur-a.

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja “Dunav travel-a ”