St.Peterburg i Moskva 8 dana/7noćenja

Termin realizacije MART, APRIL, MAJ, JUN, JUL, AVGUST, SEPTEMBAR  2018.

1.dan, BEOGRAD-MOSKVA-ST.PETERBURG

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a za Moskvu u 14:00 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u  18:40 časova. Poletanje za Sankt Petersburg u 22:00 časova (let SU 32). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 23:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan, ST.PETERBURG

Doručak. Polazak autobusom iz hotela na panoramsko razgledanje grada u trajanju od 3 sata uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku.  St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve.  St. Peterburg je bio osnovan 1703.g. u toku Severnog rata, koji je  ruski car Petar I – osnivač grada – vodio protiv Švedske. U periodu od 1712 – 1918. godine bio je glavni grad Rusije. Kroz grad prolazi 65 reka i kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. Grad ima 350 mostova, zbog toga se zove “Severna Venecija”.

Obilazi se  Nevski prospekt – glavna ulica grada,spomenik Katarini Velikoj, zgrada Aleksandrinskog pozorišta,

Crkva Spasa na krvi, sagrađena na mestu ubistva Aleksandra II, Kazanska saborna crkva iz 1811.g. – spomenik pobede Ruske vojske nad Napoleonom, Dvorski trg i zgrada Zimskog dvorca -čuvenog muzeja “Ermitaž”, Admiralitet, Petropavlovska tvrđava  koja se smatra za mesto rođenja St.Peterburga, Petropavlovska saborna crkva - mesto gde su sahraneni svi ruski carevi od Petra I do poslednjeg cara Nekolaja II,  Vasilevsko ostrvo sa panoramom “Strelice” Vasiljevskog ostrva, Univerzitetska obala, zgrade Univerziteta, Akademije nauka, Kunstkamere – prvog u Rusiji muzeja, Bronzani konjanik – spomenik posvećen imperatoru Petru I, Isakijevski trg sa Isakijevskom crkvom, kuća Petra I – prvo petrogradsko zdanje,  krstarica “Aurora” koja predstavlja spomenik ruskoj floti, Smolni manastir, Aleksandro-Nevska lavra. Fakultativno: poseta Petropavlovske tvrđave i/ili Isakijevske saborne crkve. Povratak u hotel.  Slobodne aktivnosti. Noćenje.

3.dan, ST.PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Čuvene fontane Petergofa + Carsko Selo (7 sati) Petergof (Petrodvorac) se nalazi na 28 km od St.Peterburga, “Grad fontana”, građen po naredbi cara Petra I kao spomenik ruske pobede u Severnom ratu i kao letnja rezidencija ruskih careva. Poznat  širom sveta svojim fontanama i izuzetnim dvorcem. Carsko selo se nalazi na 30km od St. Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadiviće Vas najluksuznija palata Katarine Velike na čiju je dekoraciju utrošeno 100kg čistog zlata. Svaka od mnogobrojnih sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003g. je otvorena ćilibarska soba. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan, ST.PETERBURG

Doručak.Fakultativno: “Ermitaž”, jedan od najvećih i najčuvenijih umetničkih muzeja u svetu. Ima više od 3 miliona eksponata istaknutih slikara i vajara kao što su Leonardo da Vinči, Rafael, Mikelanđelo, El Greko, Rembrant, Rubens, Van Dajk, Renoar,  Mone, Sezan, Pikaso, Roden  i dr.

Ruska carica  Katarina  Velika je 1764.g . kupila veliku zbirku slika i skulptura zapadnoeuropskih majstora i napravila prvu kolekciju Ermitaža. Sada je Ermitaž smešten u 5 zgrada: Zimski Dvorac (bivša zimska rezidencija ruskih imperatora gde je sačuvano mnogo veličanstvenih enterijera), Mali Ermitaž i Stari Ermitaž (zgrade koje su sagrađene u vreme Katarine II za njenu kolekciju slika), Novi Ermitaž (sagrađen je u vreme imperatora Nikolaja I), zgrada Ermitažnog pozorišta. Vožnja kanalima sa vodičem i transferom. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan, ST.PETERBURG-MOSKVA

Doručak. Transfer do aerodroma.  Let za Moskvu u 10:25 časova. Dolazak u 11:40 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). U produžetku razgledanja grada, poseta muzeju Panorama Borodinske bitke (fakultativno), posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni ekponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Smeštaj u hotel.

Uveče obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6.dan, MOSKVA

Doručak. Fakultativno - u pratnji stručnog vodiča, razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u 16. veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu videti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr.Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan, MOSKVA

Doručak. Fakultativno: Poseta Sergijevog posada sa vodičem i transferom. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan, MOSKVA-BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma.  Let za Beograd u 12:15 časova (let SU 2090). Dolazak u  Beograd u 13:10 časova.

CENA ARANŽMANA JE RAĐENA NA BAZI MINIMUM 25 PAX (po osobi u dvokrevetnoj sobi)

Polasci:               

30.03.2018.                              665 €    

27.04.2018.                             665 €

20.05.2018.                             680 €

08.06.2018.                             770 €

15.06.2018.                             770 €

14.09.2018.                             695 €

 

ZA GRUPE VECE OD 35 PAX POSEBNI USLOVI

Cena aranžmana obuhvata:

 • avio prevoz  na svim relacijama letovima Aeroflota:

                Beograd-Moskva-Sankt Peterburg

                Sankt Peterburg- Moskva

                Moskva-Beograd;

 • smestaj u St.Peterburgu u Hotelu Moskva4*alternativno Htl Park Inn Pulkovskaja 4* , u dvokrevetnim sobama sa doručkom (švedski sto)
 • smestaj u Moskvi u Hotelu Gama Delta 4*, u standardnim dvokrevetnim sobama sa doručkom (švedski sto)
 • transfere  prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 120 €, podložno je promeni);
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
 • Individualne troškove.

Opisi hotela Sankt Peterburg, Htl Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Dorucak švedski sto.

Sankt Peterburg, Htl Park Inn Pulkovskaja 4*   www.parkinn.ru/hotelpulkovskaya-stpetersburg

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u neposrednoj blizini, što daje mogucnost da se bez mnogo napora stigne do glavnih znamenitosti grada.  Gostima hotela na usluzi je i besplatan prevoz (shuttle bus) do centra grada i obratno.

Hotel ima 840 soba, koje su prostrane, klimatizovane, opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom,  Wi Fi internetom uz doplatu. U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake veceri; japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.Doručak švedski sto.

Moskva, Htl Delta 4*  www.izmailovo.ru

Hotel, posle kompletne rekonstrukcije, ima preko 500 renoviranih soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, mogućnost korisćenja interneta. U sastavu hotela je kompleks od 4 restorana, 8 barova i kafea. U sadržaju hotela: fitness centar sa bazenom sa podvodnom masazom i ruskom i turskom saunom, bouling, bilijar, internet kafe, prodavnice suvenira i kiosci, menjačnica.  Nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa i parka Izmailovo. Pored hotela se nalazi veliki tržni centar suvenira, izgradjen u stilu staroruskih gradova. Ima metro stanicu u neposrednoj blizini i odličnu vezu do centra grada (Crvenog trga).

Doručak švedski sto.

Napomene: U slučaju izmene deviznog kursa, agencija zadržava pravo korekcije cene.

Fakultativni program:

St.Peterburg

 • Petropavlovska tvrdjava (u produžetku razgl.grada)  25 EUR
 • Puškin (Carsko selo)                                                           45 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom                                                  25 EUR
 • Ermitaž                                                                                  35 EUR
 • Petergof, Gornji i Donji park                                           45 EUR

Moskva

 • Panorama Borodinske bitke (u produžetku razgl.grada)                             25 EUR
 • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata                                   55 EUR
 • Tretjakovska galerija                                                                                        30 EUR
 • Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                                                                        40 EUR
 • Obilazak moskovskog metroa                                                                        10 EUR

U sve cene uračunato je:   vodič, autobus, ulaznice

Leave a comment